Elysee Sarayından yapılan yazılı açıklamada, Macron'un Rusya’nın, Ukrayna’ya ait nükleer tesislere yönelik her türlü saldırısını şiddetle kınadığı bildirildi.

Açıklamada, Macron'un Ukrayna'daki nükleer tesislerin güvenliğinden derin endişe duyduğu ifade edilerek, bu konuda Fransa'nın uluslararası ortaklarıyla BMGK'yi acil toplantıya çağırdığı belirtildi.

Ukrayna'daki yetkililerin nükleer tesislerin kontrolü sağlaması için Rusya'nın "yasa dışı ve tehlikeli" askeri eylemlerine son vermesi gerektiği bildirilen açıklamada, Macron'un Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi ile telefonda görüştüğü duyuruldu.

“UKRAYNA’DAKİ 5 NÜKLEER TESİSİSİN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI”

Macron, Grossi'nin Ukrayna'daki nükleer tesislerin güvenliği konusundaki çabalarını destekliyor denilen açıklamada, Fransa'nın ortaklarıyla gelecek saatlerde Ukrayna'daki 5 nükleer tesisin güvenliği konusunda UAEA'nın kriterleri doğrultusunda somut önlemler önereceği bildirildi.

Önerilecek önlemler temelinde, Rusya ve Ukrayna'nın anlaşma yapması ve nükleer tesislerin güvenliğini sağlaması gerektiği belirtildi.