ABD Dış İlişkiler Konseyi'nin (Council on Foreign Relations-CFR) yayın organı olan Foreign Affairs, Türkiye'de yaklaşan seçimlere dikkat çekerek Washington'a önerilerde bulundu.

Türkiye'nin Avrupa'yı rahatsız eden siyasetlerini sıralayan makale yazarı Barkley, altılı masaya aday önerisinde de bulundu. Makaleyi hazırlayan Henri Barkley'in ismi 15 temmuz darbe girişiminde ve Gezi Parkı olaylarında da geçmişti.

RAHATSIZ EDEN POLİTİKALAR

Türkiye'nin Batı'yı rahatsız eden siyasi politikalarını listeleyen Barkley, son dönemde yaşanan NATO gelişmelerine de dikkat çekti.

Barkley'in listesinde Türkiye'nin Rusya ile samimi ilişkisine devam etmesi, Yunanistan'a yönelik sert açıklamalarda bulunması, ABD'nin müttefikleri olarak tanımladı PKK/YPG'ye karşı mücadelesi yer aldı.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Türkiye'nin yoğun çabaları sonucunda oluşan tahıl koridorunu görmezden gelen Barkley, Rusya ile ilişkilerin gelişmesinden duyulan rahatsızlığı belirtti.

ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların Türkiye sayesinde hafiflediğini iddia eden Barkley, iki ülke siyasetinin iç içe geçtiğini yazdı.

ADAY ÖNERİSİ

Türkiye'nin Batı etkisinden uzaklaşmasına izin verilmemesi konusunun altını çizen yazar, altılı masaya aday önerisinde bulundu.

Ayrıca bahsi geçen makalede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan siyasi yasak davasına da büyük yer verildi.