İsmailağa Cemaati’nin lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Ustaosmanoğlu, cuma namazına müteakip Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Ustaosmanoğlu, mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanına Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'na defnedilecek.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da iştirak etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cenaze töreninde gerçekleştirdiği konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Sevgili kardeşlerim, ilim irfan ve hikmet sahibi bir önderimizdi. Ebediyete yolcu ediyoruz.

Ben Hoca Efendi hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip'te öğrenciyken İsmailağa Camii'ne gelip orada kendisini dinler müşerref olurduk.

Gerçekten bir ömür bu ümmetin bir manevi mimarı olarak bulunmuş Hoca Efendi hazretlerinin şarktan garba uzanan bir mücadele farz ve sünnetten zerre tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde çok çile çekti.

Bu çilenin ardından bugün hakka uğurluyoruz. Ama kendisini tanıdık bildik ve bu imanıyla bizi sevgili habibine komşu olacağına inanıyoruz.

İSMAİLAĞA'NIN YENİ LİDERİ BELLİ OLDU

Mahmut Efendi'nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, cenaze namazında İsmailağa Cemaati'nin yeni liderinin kim olacağını şu sözlerle açıkladı:

Şu tabiri kullanarak bize bu görevi, vasiyeti anlatmamızı söylemişti: Benden sonra tabirini kullanarak, "Son nefesimi kullanana kadar ben cemaatimin başındayım. Yerime Hasan Efendi'yi cemaatimizin başına bırakıyorum" Allah hepinizden razı olsun.

CENAZE NAMAZINI AHMET USTAOSMANOĞLU KILDIRDI

Cuma Namazının hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş irad etti.

CENAZEYE KATILANLAR

Ustaosmanoğlu'nun cenaze törenine yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi için Türkiye'nin dört bir yanından binlerce insan Fatih'e akın etti.

İsmailağa Cemaati'nden alınan bilgiye göre, ailenin aldığı karar doğrultusunda cenaze namazını Ahmet Ustaosmanoğlu Hoca kıldırdı. Tezkiye konuşmasını Mahmut Eren Hoca yaptı.

Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Cenaze törenine saatler kala binlerce camiye akın etti. Oluşan yoğunluk drone ile havadan görüntülendi.

Öte yandan Fatih Camii’ne çıkan yolların araç trafiğine kapatıldığı havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı.

Vatandaşların avluya ve çevresine sığmayacağı tahmin edilerek çevreye hoparlör sistemleri vinçlerle kuruldu.