Zuckerberg ve eşinin bağışları, çiftin son yıllarda kamuoyunda Yahudi kimliklerini vurgulamaya başlamaları üzerine geldi.

Zuckerberg ve eşinin ofisi sözcüsü eJP'ye verdiği demeçte, çiftin Yahudilik ve Yahudi toplumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için hahamlar, tarihçiler ve akademisyenlerle de görüştüğünü belirtti.

Sözcü, "Mark ve Priscilla 2015’de Facebook’un gelirlerinin yüzde 99’unu bağışlayacaklarını taahhütlerde bulundular, bu bağışlar, öğrenmeye ve Yahudiler ile olan bağlantılarını derinleştirmeye olan inançlarını güçlendiriyor" dedi.

Çift, San Francisco’daki Yahudi ailelere ve gençlere hizmet veren, Lafayette'deki Contra Costa Yahudi Gündüz Okulu, Palo Alto'daki Gideon Hausner Yahudi Gündüz Okulu ve Körfez Yahudi Cemaati Lisesi'nin yanı sıra üç Kaliforniya yaz kampı: URJ Camp Newman, Kuzey Kaliforniya'daki Camp Ramah ve Camp Tawonga. Palo Alto'daki Oshman Yahudi Cemaati Merkezi'ne ek olarak yerel Yahudi Aile ve Çocuk Hizmetleri ve Yahudi Toplum İlişkileri Konseyi, iki ulusal kuruluşa para desteğinde bulundu.

Yahudilerin Şabat yemeklerine ve Yahudilik ile ilgili kitaplara ücretsiz ulaşabilmek için bir kütüphaneye de yardımda bulunan Mark ve Priscilla vakfının sözcüsü, "Mark ve Priscilla, bu kuruluşların her birinin topluluklar oluşturma, eğitim, gelenekleri ve inançlarını yaşatma özellikle de antisemitizmle mücadelede yaptığı önemli çalışmaları desteklemekten gurur duyuyor" dedi.

Zuckerberg, Yahudi topluluğuyla olan bağlantısını ifade etmek için kişisel Facebook sayfasını kullanıyor. Roş Aşana'nın ilk gününde, tatili kutlayan herkese Shana tova'yı yayınladı ve kendi yeni yılının iyi bir başlangıç ​​yaptığını çünkü Prisiclla'nın teiglach'ı (haşlanmış küçük hamur toplarından oluşan geleneksel bir Aşkenazi ikramı) yaptığını söyledi.

Zuckerberg ve Chan çiftinin halka açıkladığı ilk bağış olan destek için Yahudi yöneticileri, “Umarım bu bağış daha fazla hayırseverlerin bu tarz organizasyonlar yapmasının önünü açar. Bu destek olmadan Yahudi geleceğinin mimarları olamayız." dedi.

ŞALOM GAZETESİ’NDEN ÖVGÜ

Türkiye’de yayın yapan Yahudi kuruluşu Şalom Gazetesi Mark Zuckerberg ve eşinin Yahudilere verdiği 1.3 milyon dolarlık bağışı ana manşetten duyurdu.

FACEBOOK’A 650 MİLYON DOLAR CEZA

Sosyal medya platformu Facebook, kullanıcıların izni olmadan yüz tanıma teknolojisini ihlal ettiğine hükmedilen davada "tazminat bedelini" 550 milyon dolardan 650 milyon dolara çıkardı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde federal bir mahkeme geçtiğimiz ocak ayında görülen duruşmada Facebook Inc'nin 2015'ten bu yana gizlilik hakları yasasını ihlal ettiğine hükmetmiş, San Francisco 9. Temyiz Mahkemesi ise sosyal medya devinin temyiz başvurusunu reddetmişti.

Facebook'tan cuma günü yapılan resmi açıklamada "29 Ocak'ta kabul edilen 550 milyondolarlık tazminatın 100 milyon dolar artırılarak, 650 milyon dolara çıkarılmasına karar verilmiştir" denildi.

Dava, 2015 yılında ABD'nin Illinois eyaletindeki bazı kullanıcıların Facebook'u Biyometrik Bilgi Gizlilik Yasası'nı ihlal etmekle suçlamasıyla başlamıştı.

"Illinois Eyaleti Biyometrik Gizlilik Kanunları", ihmal nedenli ihlaller için 1000 ABD Doları, kasıtlı veya umursamaz ihlaller için ise 5 bin ABD Doları tazminat öngörüyor.