Eski Shin Bet şefi Nadav Argaman dün yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin Yönetimi ile zayıf iletişiminin Arap hükümetini zayıflattığını ve direniş hareketi Hamas'ı güçlendirdiğini söyledi.

Dargaman'ın görevinin Roman Bar'a devredildiği törende, görevden ayrılan casus şef şunları söyledi: "İsrail ile Filistin Otoritesi arasındaki zayıf diyalog ve Ebu Mazen tarafından atılan adımlar, otoritenin ekonomik veya ekonomik olarak zayıflamasına yol açtı.”

"Gerçek şu ki Hamas güçlü ve Filistin Yönetimi zayıf. Son yıllarda Yahudiye ve Samiriye'de (işgal altındaki Batı Şeria) gördüğümüz göreceli sakinlik yanıltıcı. Sürekli operasyon düzenleme girişimleri var. Sakinlik var çünkü tüm operasyonlar başarılı bir şekilde engelleniyor, girişimlerin yokluğundan değil."

Argaman, "İsrail, Filistin Yönetimi ile işbirliği yapmanın ve uluslararası yardımla ekonomik projeleri ilerletmenin bir yolunu bulmalı" dedi. İsrail ayrıca "Yahudiye ve Samiriye'de ve Gazze Şeridi'nde Hamas'ı ve yurtdışındaki liderliğini sert bir şekilde vurmalı".