Zukorlic’in oğlu ve Adalet ve Mutabakat Partisi (SPP) Başkanı Usame Zukorlic, iki ayrı laboratuvarda gerçekleştirilen analizlerin babasının doğal yollardan ölmediğini ortaya koyduğunu bilirdi.

Aile üyelerinin de katıldığı bir basın açıklaması gerçekleştiren Zukorlic, “Birinci laboratuvarın analizi, kendisinin ağır metallerle zehirlenmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu doğruladı. Diğer analizin sonuçları ise gıda zehirlenmesine işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

Laboratuvarların isimlerini ve hangi ülkede oldukları bilgisini paylaşmayan Usame Zukorlic, eski Sırbistan Meclis Başkan Yardımcısı Muamer Zukorlic’in ölüm sebebinin tespiti için adli organlara müracaat edeceklerini açıkladı.

Basın açıklamasının ardından Muammer Zukorlic’in eşi Elma Elfic Zukorlic de iddiaların araştırılması için eşinin mezarının açılması ve otopsi yapılması için talepte bulundu.

MUAMER ZUKORLİC

Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin müftüsü ve eski meşihat başkanı Muamer Zukorlic, 6 Kasım 2021'de 51 yaşındayken, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti.

Zukorlic, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic’in Novi Pazar'daki İsa Bey Meydanı'nda binlerce kişinin katılımıyla kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verilmişti.

Sırbistan'da Adalet ve Barış Partisinin (SPP) genel başkanlık görevini de yürüten Zukorlic, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Medresesi'nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini Cezayir'de tamamlamıştı.

Zukorlic, 2019'da Bosna Hersek İslam Birliği (Diyanet İşleri) başkanlığı için aday olmuş, Sırbistan Meclisinde de milletvekili olarak görev yapmıştı.