Suriye rejiminin başındaki Beşşar Esed'in, Türkiye'de 2023 yılında yapılacak seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme teklifini reddettiği iddia edildi.

Reuters'te yer alan habere göre, Beşşar Esed, seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmenin iç siyasette Erdoğan'ın elini güçlendirerek seçimi kazandırabileceğini düşünerek, "Erdoğan'a neden zaferi bedavaya teslim edelim? Seçimlerden önce herhangi bir yakınlaşma olmaz" diyerek bakanlar seviyesindeki görüşmeyi de reddetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ikili arasındaki görüşmeyi sağlamak için çaba sarf ettiği, görüşmede yapılacak anlaşma sayesinde üç ülkenin de önemli konularda rahatlayabileceğini düşündüğü belirtildi.

SİYASETTE KÜSLÜK OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da düzenlenen gençlik buluşmasında yaptığı açıklamada, "Bunlar giderilince oyunlar bozuldu. Bunların içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri. Şimdi bizim Birleşik Arap Emirlikleri ile münasebetlerimiz gayet iyi bir konumda. Daha da iyi olacak. Bu malum bazı çevreleri rahatsız ediyor. Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz" ifadelerini kullanmıştı.