arabic.rt’nin haberine göre, Lübnan hükümeti, ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak için Ürdün ve Suriye’deki Esad rejimi ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

Lübnan Enerji Bakanı Velid Fayyad, Ürdün ve Suriye'den Lübnan'a elektrik tedariki ve iletilmesine yönelik iki anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fayyad, “Ürdün ile iş birliği ve Suriye'deki rejimin desteğiyle 250 megavat elektrik sağlayacağız ve Arap ülkeleri arasındaki iş birliğini genişletmek için bu ortak anlaşmaya güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ürdün Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Salih El-Karabaşi, geçen Ekim ayında yaptığı açıklamada, Ürdün'ün Lübnan'a sağlayacağı elektrik enerjisi miktarının gece yarısından sabah altıya kadar yaklaşık 150 megavat ve 250 megavat olduğunu bildirmişti.

Ülkeyi kan gölüne çeviren Esed rejimi tarafından yapılan açıklamada ise Suriye’nin Lübnan'a ulaştırılması planlanan elektrik bağlantısı için tüm düzenlemelerin tamamladığı ve anlaşmanın gerçekleşmesi için gerekli olan çalışmaların yapıldığı belirtildi.