Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Anti-Terör Birimi, Erbil'in Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uğradığını açıklamıştı.

Lübnan Hizbullahı'na yakınlığıyla bilinen "Al Mayadeen" televizyonunda yayınlanan haberde, Erbil'deki saldırının hedefinin orada bulunan İsrail'e ait istihbarat ve güvenlik birimi olduğu ileri sürüldü.

İran'a yakın Irak'taki Şii milislerin sıkça kullandığı sosyal medya hesapları ile İran medyası, 13 Nisan 2021’de de Irak'ın kuzeyindeki İsrail üssünün hedef alındığını öne sürmüştü.

IKBY'DEN YALANLAMA

IKBY Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil ise "IKBY sınırları içinde İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a ait üssün hedef alındığı" iddialarının asılsız olduğunu bildirmişti.

İddiaları yalanlayan Adil, "Daha önce de bizlere yönelik İsrail'in IKBY'de üssü bulunduğuna dair ithamlarda bulunulmuştur. Bize göre bu haberler ve ithamlar asılsızdır, amacı da bölgemize yönelik komplo girişimidir." söyleminde bulunmuştu.

ERBİL VALİSİ DE YALANLADI

Erbil merkezli Rudaw kanalının haberine göre, Vali Ümit Hoşnav, "Erbil'de İsrail üsleri olduğu" iddiasını reddederek, Erbil'e yönelik füze saldırısının "İsrail mevkilerini hedef aldığı" iddialarını "temelsiz" olarak niteledi.

“K24 TV KANALININ BİNASI ZARAR GÖRDÜ”

Irak'ın Erbil kentine yapılan füze saldırılarında Erbil merkezli K24 TV kanalı (Kurdistan24) yakınlarına düşen roketlerden dolayı bina hasar gördü.