Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Sky News'e röportaj verdi. Rus birliklerinin Ukrayna'da sivilleri öldürdüğü iddialarını yalanlayan Peskov, sokaklarda sivil cesetler olduğunu gösteren uydu görüntüleri ve fotoğrafların sahte olduğunu belirtti.

Peskov, "Buça sokaklarındaki cesetlere ilişkin vahşetle Rus ordusunun ortak bir yanı olabileceğini reddediyoruz" açıklamasını yaparken, Rusya'nın Ukrayna topraklarına girdiği 24 Şubat tarihinden itibaren ölen sivil sayısını "teyit edemediklerini" belirterek söylemedi.

Ölen Rus askerleri ile ilgili soruya net bir sayı vermeyen Kremlin Sözcüsü, "Önemli sayıda asker kaybımız var ve bu bizim için büyük bir trajedi" dedi.

Rusya'nıın savaşın bittiğini görmek istediğini belirten Peskov, "Ordumuz bu operasyonu sona erdirmek için elinden geleni yapıyor" ifadesini kullandı.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) asıl amacının Rusya'yla karşı karşıya gelmek olduğunu belirten Peskov, Ukrayna işgalinin NATO'yu güçlendirdiğini belirtti. Peskov, "Durumu yeniden dengelememiz gerekiyor ve kendi güvenliğimizi sağlamak için ek önlemler almalıyız. Çünkü NATO'nun barışçıl bir ittifak değil, bir çatışma makinesi olduğuna derinden inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyesi olması durumunda "Rusya'nın güvenliğini sağlamak için Batı kanadını daha sofistike hale getirmek zorunda kalacağını" söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaş suçu işlediği için yargılanmasıyla ilgili olarak Dmitriy Peskov, "Bunu bir olasılık olarak görmüyoruz, gerçekçi de bulmuyoruz" dedi.

Rusya'nın, Ukrayna işgaline başladığı 24 Şubat tarihinden itibaren 18 bin civarında asker kaybettiği tahmin ediliyor.