Romanya Milletvekili Diana Sosoaca ülkesinin parlementosunda yaptığı konuşmada Türkiye depremini de içine alan büyük toplumsal olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Diana Sosoaca, Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'dan hoşlanmayanların saldırı emrini verdiğini ve bu saldırının ilk sonucu olarak da depremlerin yaşandığını söyledi.

İNSALAR ÖLMEK ZORUNDA VE BU DAHA BİTMEDİ

Özellikle Türkiye'nin NATO içinde askeri açıdan ikinci büyük güç olması nedeniyle, Ukrayna-Rus savaşında tarafsız ve arabulucu pozisyonu bazı kesimleri derinden rahatsız ettiğine deyinen Sosoaca, "Davos'taki çıkışıyla Klaus Martin Schwab'ın kurduğu DÜnya Ekonomik Formu'na karşı çıkarak ayrılması karşılıksız kalmayacaktı ama kimse bu kadar insanın ölmesini beklemiyordu ancak burası ülkenin en kalabalık yeri de değil. İnsanlar ölmek zorunda ve bu henüz bitmedi." dedi.

ERDOĞAN'IN CEZALANDIRILMA ZAMANI GELMEDİ Mİ?

The Guardian gazetesinde yayınlanan ve Simon Tisdall imzalı yazıda yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO ve demokratik ilkelere karşı giderek artan düşmanca tutumu artık cezasız kalamaz' ifadesi ise Diana Sosoaca'in düşüncelerini destekler nitelikte. Tisdall'in yazısında ilgi çeken diğer bir nokta ise, 'İki yüzlü Recep Tayyip Erdoğan'ın Batı dostu olmadığını kabul edip ona göre cezalandırmanın zamanı geldi mi?'. satırları oldu. Yazının kaleme alındığı tarih ise 5 Şubat 2023 tarihi.

JEOLOJİK SİLAHLAR DEVREDE

Yıkıcı bir depremin ardından gelen ve ikincisi birincisiyle nerdeyse aynı olan bir deprem olmadığını belirten Sosoaca, bu depremin tamamen yapay olarak üretildiğini görüşünü savunuyor ve Jeolojik silahların devrede olduğunu ifade ediyor.

ERDOĞAN NEDEN CEZALANDIRILDI?

Diana Sosoaca, yaptığı açıklamada Türkiye'nin Rusya savaşındaki tarafsızlığına da değinerek şunları söyledi:

"Türkiye haritasına dikkatlice bakarsak, gaz ve petrol boru hatlarıyla yarık olduğunu görürüz, aslında hedeflerden biri de bu: bunların yok edilmesi. Ancak sözde depremin olmasına 10 saniye kala Türkler bu boru hatlarını kapattı. Ayrıca depreme 24 saat kala 10 ülke Türkiye'den büyükelçilerini geri çekti. Olaydan 5 gün önce Romanya Dışişleri Bakanlığı, diğer ülkeler gibi herhangi bir tehlike olmamasına rağmen Romanya vatandaşları için Türkiye'ye seyahat uyarısı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesareti, haysiyeti ve şerefi ile Rusya Federasyonu'na yakınlığı nedeniyle cezalandırıldığı, aslında Erdoğan'ın duruşu tarafsızlık ve barış için arabuluculuk pozisyonu olduğu da çok açık."

Romanyalı vekil konuşmasında alışılmadık silahlarla savaşlara ve felaketlere neden olan bu yapının pençelerini Türkiye ve Romanya'dan çekmeleri gerektiğini belirterek konuşmasını talion yasasını hatırlatarak bitirdi.