Irak Haber Ajansı INA’nın haberine göre, Diyala ilinin El-Azim ilçesinde DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda 11 Irak askeri öldü.

Diyala Valisi Muthanna Al-Tamimi, saldırının Salah Al-Din Valiliği ile sınırı ayıran Al-Azim bölgesinde Birinci Tümen üyelerine gerçekleştirildiğini söyledi.

Söz konusu saldırıda bölüğün komutanı da dahil olmak üzere 11 askerin öldüğün belirlendi.

ASKERLERİN İHMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Al-Tamimi, ölüm olayının bu kadar yüksek olmasının, ana nedenini karargahın tamamen tahkim edilmiş bir alanda, termal kamera, gece görüş sistemleri ve beton bir gözetleme kulesinin yeterli olduğu düşüncesi nedeniyle askerlerin rahat hareket etmesine bağladı.


Vali Al-Tamimi, Birinci Tümen komutanının bir sorumluluğu olduğunu, ancak teröristlerin soğuk havadan ve savaşçıların ihmalinden yararlandıklarını, hepsinin uykuda olduğunu ve DEAŞ teröristlerinin bu durumda saldırdığını ve ardından Salah al-Din'e geri çekildiğini açıkladı.

Güvenlik kaynakları Al-Hurra TV'ye sayıları 10-13 arasında olan bir grup DEAŞ unsurunun, Irak Ordusu'nun İkinci Alay Birinci Bölüğü'ne Diyala Valiliği'nde roketatar ve el bombası da dahil olmak üzere makinalı silahlarla saldırdığını söyledi.


ARALIK AYINDA 1 POLİS ÖLDÜRÜLDÜ

Aralık ayının sonunda da Irak makamları, kaçırılmasından iki hafta sonra Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde bir polisin DEAŞ üyeleri tarafından öldürüldüğünü duyurmuştu.
Irak bir süredir DEAŞ'ın güvenlik güçlerini hedef alan ve sıklıkla can kayıplarına yol açan saldırılarına tanık oluyor.

Güvenlik kaynakları, DEAŞ kalıntılarının sınırda ve Hamrin zinciri gibi dağlık bölgelerde vur kaç ve gerilla savaşıyla hareket ettiğini vurguladı.

Diyala Valiliği’nin daha önce Selahaddin vilayetinden Diyala'ya teröristlerin sızmasına karşı önlem alınması ve sızmayı önlemek için iki valilik arasındaki sınırın 65 kilometrelik boş alana önlem alınmasının gerekliliğini talep ettiği öğrenildi.