Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sözcüsü Amir Nuri, yaptığı açıklamada, kentin güneyindeki Riyad nahiyesi yakınlarında Irak federal polisine ait bir gözlem noktasına yönelik silahlı saldırı düzenlendiğini belirtti.

Saldırının terör örgütü DEAŞ tarafından Ahmed et-Tayyar köyü yakınındaki gözlem noktasına yapıldığını ifade eden Nuri, hafif silahların kullanıldığı saldırı sonucu 2 polisin hayatını kaybettiğini, 1 polisin de ağır yaralandığını bildirdi.

Saldırının ardından soruşturma başlatıldığını açıklayan Nuri, bölgede yakın tarihli operasyon başlatılacağı bilgisini paylaştı.

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

DEAŞ'ın bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden yaklaşık 4 sene geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları sürüyor.