Usta oyuncu Cüneyt Arkın dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş, Ulus'ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye geldi. 85 yaşındaki oyuncu burada hayatını kaybetti.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Arkın'ın vefat ettiği hastaneden yapılan açıklamada, "Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği Liv Hospital'da bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın'ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz."

SON PAYLAŞIMI OĞLUYLA

Yeşilçam anılarını sosyal medya hesabında takipçilerine anlatan Cüneyt Arkın, son paylaşımını 19 Haziran Babalar Günü'nde yapmıştı.

MALKOÇOĞLUMUZ YOK ARTIK

Sanatçı Ayla Algan şunları ifade etti: "Çok çalışkandı. Dublörü yoktu. Gençler onun biyografisini okusun. Star olmak o kadar kolay değil."

Oyuncu Melek Baykal, "Yıkıldık. Çok üzgünüz. Büyük bir yıldızımız kaydı. Malkoçoğlumuz yok artık. Çok nazik bir insandı. Bu değerlerimizi kaybettikçe kalbim ağrıyor. Cesur yürekti. Ata Demire'le Bursa'da setteyiz. Duyunca çöktük" dedi.

ONU BÜYÜK BİR OYUNCU YAPAN...

Sinema ve müzik yazarı Atilla Dorsay, usta oyuncunun ardından şunları söyledi: Kahramanları canlandırırken dublör kullanmadı. Yaralandı, incindi ama onu büyük bir oyuncu yapan da buydu. O filmler bizim için ayrı bir değerdir. Yönetmeliği de denedi. Vatandaş Rıza'yı yönetti. Çok sağlam bir evliliği vardı. Yeşilçam'ın yıldızları ikon olarak yaşayacaklar.

Yapımcı Türker İnanoğlu, "Onunla 32 tane film yaptı. Bazı doğruları vardı. Dublör kullanmıyordu. Kırılmadık tarafı kalmamıştı. Ailesinin içindeydim ben. Çocuklarının nikah şahidi bendi. Cüneyt Arkın Türk sinemasına gelmiş geçmiş en önemli jöndü" ifadelerini kullandı.

Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçısı Arkın 1937 yılında doğdu. Kimliğinde Fahrettin Cüreklibatur yazıyordu.

Arkın, Eskişehir'in bir köyünde doğdu, yokluk içinde büyüdü. Çok çalışkandı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. 1963 yılında "Artist" dergisinin düzenlediği sinema artisti yarışmasına girdi ve birincilik aldı. Kariyerindeki dönüm noktası 1963'te askerliğini yaparken 1. Hava Jet Üssü'nde yönetmen Halit Refiğ ile tanışması oldu.

Askerlik bitince, 1964'te Halit Refiğ'in "Gurbet kuşları" filmiyle sinemaya adım attı.

1964'te Tıp Fakültesi'nde tanıştığı Güler Mocan ile evlendi, 1966'da kızları Filiz canlı dünyaya geldi.

Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasıyla Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın ile onlarca filmde rol aldı.

Romantik filmlerle tanındı ancak asıl ününe Malkoçoğlu filmiyle ulaştı. Malkoçoğlu bir seriye, Arkın da aksiyon filmlerinin bir numaralı aktörüne dönüştü. Dublör kullanmayı seyirciyi kandırmak olarak görüyordu bu nedenle filmlerinde dublör kullanmadı, hayatını hiçe saydı. Onlarca adamı yıktığı dövüş sahneleri izleyicilerin akıllarına kazındı.

Arkın, 1970 yılında ikinci kez evlendi. Murat ve Kaan isimli iki oğlu dünyaya geldi. Murat Arkın da babasının izinden gitti ve oyuncu oldu.