Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Katar'ın başkenti Doha'da "Doğal gaz... Enerjinin Geleceğini Çizmek" adıyla düzenlenen 6. Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nda (GECF) konuştu.

Tebbun, doğal gaz üreticileri ve tüketiciler arasında GECF öncülüğünde verimli ve yapıcı bir diyalog çağrısında bulunarak, ülkesinin, forumu, enerji konusunda daha etkin bir rol oynama gücüne sahip olarak gördüğünü belirtti.

Forumun gaz piyasalarındaki çeşitli aktörler arasında yapıcı ve üretken bir diyalog kurma potansiyeline sahip olduğunu bildiren Tebbun, "Cezayir, ortak çıkarlarımızı ve diyalogu destekleme konusunda kararlılığını sürdürüyor. Forumu, doğal gazla ilgili tüm konularda, özellikle ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin teşvik edilmesinde daha aktif bir oyuncu olmaya çağırıyor." dedi.

GAZ İHRAÇ EDEN ÜLKELER FORUMU (GECF)

GECF, 2008’in Aralık ayında üye ülkeler arasında tecrübe, bilgi paylaşımı, koordinasyon ve iş birliğinin yükseltilmesi için Doha’da kuruldu.

Foruma üye ülkeler Cezayir, Bolivya, Ekvator Ginesi, İran, Katar, Libya, Mısır, Nijerya, Rusya, Trinidad ve Tobago’yken gözlemci üye olarak ise Angola, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Norveç, Irak, Peru ve Venezuela bulunuyor.