Cezayir'in çeşitli kentlerinde postane çalışanları grev başlattı.

Cezayir'de yayın yapan Sabq Press sitesinin haberine göre, grev, posta işlemleri veya finansal işlemler yapmak ya da paralarını çekmek isteyen kişilerin uzun kuyruklar oluşturmasına yol açtı.

Haberde, postane çalışanlarının, haftalık izinlerinin 2 gün olması, ücretlerin ve primlerin artırılması, kendilerini temsil edecek yeni bir sendika kurulması gibi taleplerde bulunduğu belirtildi.

El-Haber gazetesinin haberinde ise talepler arasında bireysel ve toplu performans ödeneği verilmesi, yıllık kazançların değerinin artırılması ve Kovid-19 salgını hibesinin ödenmesinin de yer aldığı ifade edildi.

Grevin talepler karşılanana kadar devam edeceği belirtilen haberde, Tenduf ve Adrar, Cicel, Skikda ve Umm El-Buvaki, Becaye ve Buyra ve Şelf kentleri başta olmak üzere ülkenin birçok bölgesinden greve ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Cezayir Tüketiciyi Koruma Kurumunun Facebook sayfasından yapılan paylaşımda da halkın çıkarları dikkate alınmadan ani eylemler yapılmaması gerektiği vurgulandı. Paylaşımda, "Her çalışan hakkını arayabilir ama başkalarının hakkını yemeden" ifadesi kullanıldı.

Cezayir'de postane çalışanları 13 Nisan 2021'de de greve gitmiş, birkaç gün süren grev sonucu postanelerde işler yürümez hale gelmişti.

Grev yapan postane çalışanları, haftalık izinlerinin 2 güne çıkarılması, maaşlarının artırılması ve zamlardan faydalanmak gibi taleplerde bulunmuştu.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, grevden 15 gün sonra Posta ve Telekomünikasyon Bakanı İbrahim Bumzar'ı görevden almıştı.

Cezayir'de 3 milyondan fazla emeklinin yanı sıra işçi ve çalışanlar, maaşlarını postaneler aracılığıyla alıyor.