CEZAYİR (AA) – Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü Cezayir’de verilen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş’ın ev sahipliğinde Büyükelçilik rezidansında düzenlenen resepsiyona, Cezayir Enerji ve Madenler Bakanı Muhammed Arkab, Cezayir Sanayi Bakanı Ahmed Zağdar, Azerbaycan ve ABD başta olmak üzere farklı ülkelerin diplomatik temsilcileri, Türkiye’nin Cezayir’deki resmi kurum temsilcileri ve Türkiye ile Cezayir vatandaşı davetliler katıldı.

El-Agvat Kültür ve Sanat Odası'na bağlı Barut Müzik Grubu tarafından çalınan İstiklal Marşı ve Cezayir Milli Marşıyla başlayan resepsiyonda, Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Büyükelçi Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle 3 yıl aradan sonra ilk defa Cumhuriyet resepsiyonu düzenlemenin sevincini yaşadıklarını belirterek, 'Hem vatandaşlarımızla hem de Cezayirli dostlarımızla bir araya geldik.' dedi.

Cezayirli bakanların resepsiyona katılmasının önemine dikkati çeken Göktaş, “Cezayir’de çok fazla sanayici iş adamlarımız var, aynı zamanda enerji alanında da yoğun bir iş birliğimiz var. Bundan dolayı da enerji ve sanayi bakanlarının katılımı çok önem arz ediyor.” ifadelerini kullandı.

Göktaş, Cezayir Savunma Bakanlığından general ve üst düzey askeri yetkililerin de resepsiyona katılım sağladığına vurgu yaparak, “Tabii vatandaşlarımızla bir araya gelmenin de coşkusunu yaşadık. Büyük küçük hep beraber Cumhuriyet'imizin 99. yıl dönümünü kutladık.” şeklinde konuştu.

Resepsiyonda davetlilere Türk mutfağının öne çıkan lezzetleri ikram edildi.