Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi'nin Arap dünyası ile Çin arasındaki işbirliğini daha da derinleştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre, Cezayir Başbakanı Bin Abdurrahman, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği ve Kalkınma Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, "Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi, Arap ülkeleri ile Çin arasındaki işbirliğini çeşitli alanlarda daha da derinleştirmeyi hedefliyor.” dedi.

Bin Abdurrahman, Arap dünyası ile Çin arasındaki stratejik ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine işaret ederek, bu ilişkilerin güçlendirilmesinin tek taraflı politikalardan ve hegemonik çabalardan uzak, çok kutuplu bir dünyanın ortaya çıkmasına katkıda bulunacağını vurguladı.

Filistin meselesinin Arap dünyasının merkezi davası olduğuna ve bu meselenin adil, kapsamlı bir şekilde çözülmesi için tarafların çabalarını yoğunlaştırdığına dikkati çeken Bin Abdurrahman ayrıca, Çin'in Kovid-19 salgınıyla mücadelede Arap ülkelerine büyük destek sağladığını da hatırlattı.

Bin Abdurrahman, Riyad'daki Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi'nde Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'a vekalet etmek üzere dün Suudi Arabistan'a gitmişti.