Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara’da Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Lahbib ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib'in seçim sözlerine tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, "Sizden de beklentimiz Belçika'da çok faal olan ve tüm Avrupa'daki terör faaliyetlerini yürüten PKK kuruluşlarına karşı tedbir almanız." dedi.

Bakan Çavuşoğlu şöyle devam etti:

(Belçikalı mevkidaşına) PKK'nın tüm Avrupa'da illegal faaliyetlerini koordine eden kuruluş Belçika'dadır. Türkiye’ye karşı dayanışma ifadesinde bulunuyorsunuz ama bizim terör ile mücadelede sivillere hiçbir zaman zararımız olmaz. 'Teröristleri kınayalım ama Türkiye bir şey yapmasın', sonra 'tekrar olursa yine kınayalım', böyle bir şey olmaz. 'Operasyonu havadan yapmayın, karadan yapmayın', biz bunlara karşıyız. DEAŞ ile mücadelede bizden başka kararlı ülke de yok. Sizden beklentimiz Belçika’da PKK kuruluşlarına karşı tedbir almanız ve mücadele etmeniz. Daha dün büyükelçiliğimizin önünde terörist başının paçavralarının kullanıldığı gösteriler oldu. Terör ile mücadelede samimi olalım.