Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, 28 Şubat postmodern darbesinin "klasik" darbelerden farklı olduğunu ve sonraki süreçlerde yaşanan muhtıra ve darbe girişimlerinin arkasında da aynı ülkelerin yer aldığını söylemişti.

Darbeyi gerçekleştirecek aktörlerin zamana ve koşullara göre değişebildiğine dikkati çeken Orakoğlu, "Türkiye, 28 Şubat sürecinde küresel sistemin pilot bölge olarak seçtiği bir ülkeydi." diye konuşmuştu.

Orakoğlu, Türkiye'nin 28 Şubat'ta küresel bir saldırıyla karşı karşıya kaldığının altını çizerek, şunları belirtmişti:

"Emniyet İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yaptığım süreçte, Batı Çalışma Grubu'nu deşifre edip hükümete verdiğimiz için cezaevine girdim. Ama bir suç işlediğim için değil, bir suçu ortaya çıkarttığım için girdim. 28 Şubat aslında Türkiye'de insanların milli ve manevi değerlerini hedef aldı. Muhafazakarlar hedef alınıyor gibi gösterilip Türkiye'nin tamamı hedef alındı."

BÜLENT ORAKOĞLU KİMDİR?

1950 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1968 yılında Polis Koleji, 1971’de ‘Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra yaklaşık 7 yıl muhtelif illerde Terör ve İstihbarat müdürlüğü yaptı.

1987-1997 yılları arasında sırasıyla, Giresun, Hatay, Niğde il Emniyet Müdürü ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 28 Şubat Sürecinde cunta tarafından Mamak Askeri Cezaevine kapatıldı. 56 Gün Cezaevinde kalan Orakoğlu, Dz. K.K Askeri Mahkemesi ve Ankara 2’nolu DGM’den PVSK 7 maddesi gereği kanuni görevini yaptığı için beraat etti.

Halen SDE Başkan Danışmanlığı görevinde bulunan Orakoğlu’u 3 çocuk ve 5 torun sahibi. Deşifre, İhanet Çemberi ve Ankara’da Gölge Oyunları isimli yayınlanmış 3 kitabı bulunuyor.