Bosna Hersek’te aralarında eski devlet başkanlığı konseyi üyeleri ve başbakan, meclis başkanı ve parti liderlerinin bulunduğu bir grup politikacı, ortak bir bildiri yayınlayarak Dayton Barış Anlaşması’nın ihlal edilmesine tepki gösterdi.

Sırp liderler bildiride, Bosna Hersek’te 1995 yılında imzalanan Dayton Barış Anlaşması’nın genel çerçevesinin devamlı bir şekilde ihlal edilmesine katılmadıklarını ve Bosna Hersek’te demokratik değerler ve parlamenter sisteme ait prensipleri savunduklarını ilan etti.

Bildiri, Sırp Cumhuriyeti Halk Meclisi Başkanı Nedeljko Cubrilovic, Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Stasa Kosarac, eski Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Borislav Paravac, eski Bosna Hersek Başbakanı Nikola Spiric, eski Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Nebojsa Radmanovic, eski Sırp Cumhuriyeti Entitesi Başkanı Igor Radojicic, eski Sırp Cumhuriyeti Halk Meclisi Başkanı Dragan Kalinic ve parlamento üyeleri Mladen Bosic, Ognjen Tadic ve Dusanka Majkic tarafından imzalandı.

Sırp entite meclisinin mevcut başkanı Cubrilovic, bildirinin imzacılarının Bosna Hersek’teki aktüel siyasi süreçten endişe duyduklarını ifade etti.