Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) medyasında Erdoğan ile Zayed arasında gerçekleşecek olan görüşmede bölgesel sorunlar, yatırımlar ve karşılıklı ilişkilerin konuşulacağı iddia edildi.

Middle East Eye, Türkiye ile BAE arasında gerçekleşecek olan görüşmeyi ‘’Bin Zayed Erdoğan’a ekonomik can simidi mi olacak?’’ başlığı ile okuyucularına duyurdu

Eye, ‘’Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın can çekişen ekonomiyi düzeltmek ve nakit girdisi sağlamak için Muhammed bin Zayed'e güvendiği iddia ediliyor.’’ dedi.

İsmini açıklamayan Türk yetkilinin Middle East Eye'a verdiği bilgilere göre, BAE’nin Libya, Mısır ve Afrika Boynuzu gibi yerlerde yaşanan bir dizi siyasi anlaşmazlığının ardından Türkiye ile yakınlaşma adımı attığını söyledi.

Türk yetkili, “BAE’nin Libya’da ya da diğer yerlerde yaptığı önceki stratejileri çok daha maliyetliydi” dedi.

Türk yetkili ayrıca BAE’nin Biden yönetimi ile İran’ı dengelemek için müttefike ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Muhammed bin Zayed'in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutumunu yumuşatmak için Türkiye'ye büyük yatırım vaadi vereceği iddia edildi.

Güvenilir bir kaynak MEE'ye verdiği bilgiye göre, veliaht prens bu yılın başlarında Erdoğan'a 100 milyar dolar kadar yatırım yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Bazıları ise bu rakamın en az 10 milyar dolar olduğunu iddia etti. Her iki iddiada da belirtilen rakamlar Türkiye'nin zayıflayan ekonomisini toparlamasına yardım edecek olduğu için Erdoğan görüşmeye daha sıcak bakıyor.

Khaleej Times, Zayed ile Erdoğan arasında yapılacak görüşmeden ortaklık çıkacağını iddia etti.

Khaleej Times’ın haberine göre Muhamed bin Zayed, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılıklı çıkarlarını gözeterek ikili ilişkileri tekrar pekiştirecek.

Ayrıca haberde Türkiye ve BAE’nin ortak endişe konuları olan bölgesel ve uluslararası sorunlara ortak tavır almak için anlaşacakları iddia edildi.

The National News, Zayed ile Erdoğan arasında ticaret ve bölgesel konuların ele alınacağını bildirdi.

Ağustos ayında başlayan yakınlaşmanın çarşamba günü yapılacak görüşme ile resmileşeceğini aktaran The National News’in haberine göre Zayed ile Erdoğan arasında bölgesel konular, ticaret ve ülkeler arası iş birliği konuları ele alınacak.