Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, Belçika'nın büyük şehirlerinde evsizlerin sayısının önceki yıllara oranla arttığı belirlendi. Yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 kişinin evsiz olduğu belirtildi.

Belçika’da yayın yapan Radio Télévision Belge de la Communauté Française’de (RTBF) yayınlanan bir araştırma, ülkenin tüm büyük şehirlerinde evsizlerin sayısının arttığını ortaya koydu.

KATOLİK ÜNİVERSİTELERİNDEN ÇARPICI ARAŞTIRMA

Leuven Katolik Üniversitesi, Louvain Katolik Üniversitesi ve Liege Üniversitesi’nin King Baudouin Vakfı ile birlikte yürüttüğü araştırmada, evsizlerin nüfus sayımıyla, daha yeterli ve etkili tedbirlerin alınmasının hedeflediği kaydedildi.

Araştırmada, başkent Brüksel'de 4 bin 380 yetişkin ve 933 çocuğun, Gent'te bin 472 yetişkin ve 401 çocuğun, Limburg'da 932 yetişkin ve 285 çocuğun, Liege'de 422 yetişkinin evsiz olduğu belirtildi.

KİMSESİZ GÖÇMEN ÇOCUKLAR

Evsizlerle ilgili yardım çalışmaları yapan Brüksel merkezli "Infirmieres de Rue" (Sokak Hemşireleri) derneği tarafından Aralık 2021'de yapılan açıklamada, evsizlerin sayısının giderek arttığına dikkat çekilmişti.

Halihazırda tespit edilebilen 5 binden fazla evsiz bulunduğunu duyuran Infirmieres de Rue, ancak gerçek sayının çok daha fazla olduğunu öne sürmüştü.

Açıklamada, evsizlerin içlerinde kimsesiz göçmen çocuk sayısının dikkati çektiği vurgulanmıştı.