Enver Gargaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arap Birliğine sunulan karar tasarısında hiçbir ülkenin çekincesinin bulunmadığını açıkladı.

Arap Birliği, İran destekli Husi milislerinin BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye düzenlediği son saldırıyı kınamak için daimi temsilciler düzeyinde olağanüstü toplandı.

BAE’nin başkentleri Abu Dabi’ye Husilerin saldırması üzerine talep ettiği olağanüstü toplantıda Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan temsilcileri BAE’yi destekleyen açıklamalarda bulunurken, gerçekleşen toplantıda Husi milislerin saldırısı kınandı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Arap Birliğine Husilerin terör örgütü ilan edilmesi için verdiği karar tasarısının üzerinde mutabık kalındığı açıklayan Enver Gargaş, bu kararın ülkesinin diplomatik başarısını yansıttığını ifade etti.

HUSİ MİLİSLERİNİN ABU DABİ SALDIRISI

BAE'nin başkenti Abu Dabi'nin Musaffah bölgesine 17 Ocak’ta silahlı insansız hava aracıyla düzenlenen saldırı neticesinde petrol yüklü 3 tankerin patladığı belirtilmiş ve saldırıda 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin ise yaralandığı bildirilmişti.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, Dubai ve Abu Dabi havaalanlarının, Abu Dabi'nin Musaffah bölgesindeki petrol rafinerisinin, BAE'ye ait bazı önemli ve hassas tesislere yapılan saldırıların İran yapımı Zülfikar, Kudüs-2 balistik füzeleri ve SİHA’larla gerçekleştirildiğini bildirmişti.

Husilerin ileriki dönemde hedef alanını, daha önemli bölgeleri ve tesisleri içerecek şekilde genişleteceği kaydedilen açıklamada, BAE'deki yabancı şirketlere, vatandaşlara ve ikamet edenlere "önemli bölge ve tesislerden uzak durmaları" çağrısında bulunmuştu.

ARAP KOALİSYONU SALDIRIYA MİSİLLEME YAPTI

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu, BAE’yi hedef alan saldırılarının ardından İran destekli Husi milislerinin elinde bulunan Yemen’in başkenti Sana’ya hava saldırısı düzenleyerek Abu Dabi saldırısına misillemede bulunmuştu.

Arap koalisyonu yaptığı açıklamada, "Başkent Sana’nın kuzeyindeki terör liderlerini hedef aldık. Tehditlere karşılık olarak operasyonlar, Sana’yı vurmayı sürdürmeyi gerekli kılıyor.” ifadelerini kullanmıştı.