İsrailtarafından her yıl gerçekleştirilen ve provakatif eylem olarak değerlendirilen sözde bayrak yürüyüşü geçtiğimiz gün (29 Mayıs) gerçekleşti.

Yürüyüşe katılan yüzlerce radikal Yahudi, Filistinlilere saldırdı ve gece saatlerinde de İsrail güçleri eşliğinde mahalleleri bastılar. Bu mahallelerden birisi de Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesiydi.

300’e yakın Yahudi yerleşimciyle basılan Şeyh Cerrah mahallesinde İsrail güçleri de bulunuyordu. Göstericiler müslümanların evine taş ve sopalarla saldırdılar.

Mahalle sakinlerinden olan Ümmü Ramazan el-Sa' Yahudi yerleşimcilerin ellerinde taş, sopa ve spreylerle baskın yaptıklarını ifade ediyor. Ümmü Ramazan, gece yaşadığı kabusu şöyle anlatıyor:

“Yüzlerce Yahudi yerleşimci İsrail güçleri ile birlikte mahalleye girdiler. Gece yarısı olmuştu. Mahallenin gençleri arka sokaklardaydı ve biz o anda saldırıya uğradık ve biz o an savunmasızdık. Arabaların camları kırıldı, evlerimize taş attılar ve çoğunluğu kadın ve yaşlılardan oluşan kişilere biber gazı sıktılar. İsrail güçleri ise hiçbir şey yapmadı. Tam aksine Filistinli çocukları tutukladılar.”

Şeyh Cerrah halkı ne gece ne de gündüz can güvenliği olduklarına inanmıyorlar. Kendi vatanlarını ve topraklarını savundukları için her gün hak ihallerine maruz kalıyorlar.

Fakat Ümmü Ramazan, tıpkı Kudüslüler gibi, kuvvet ve sebattan başka bir düşüncesi olmadığını şu cümleyi tasdik eder nitelikte:

"Bütün dünyaya, işgale ve yerleşimcilere haykırıyorum... Hakkın sahibi biziz ve biz olacağız. Bu toprakların sahipleri... Bu ülke bizim."