Almanya’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Hessen eyaletindeki, iki okulda verilecek yabancı dil dersleri arasına Türkçe de eklendi.

Camia Haber’de yer alan bilgilere göre, talebin yoğun olması durumda kararın, bölgedeki tüm okulları kapsayacak şekilde genişletileceği öğrenildi.

PİLOT UYGULAMA OLARAK BAŞLADI

Gelecek öğretim yılında Portekizce ve Arapça’nın yabancı dil olarak okutulacağı Hessen’deki okullarında Türkçe ise deneme amaçlı iki okulda verilecek.

Hessen Eyalet Eğitim Bakanlığı, deneme amaçlı olarak Türkçe’nin okutulacağı okulların Kassel’deki Georg-August-Zinn-Europaschule ve Lollar’daki Clemens-Brentano-Europaschule olduğunu açıkladı.

Türkçe dil derslerinin başarılı olması durumunda, 2023/2024 öğretim yılından itibaren eyaletteki diğer okullarda da Türkçe dil dersleri okutulacak.

TÜRKÇE DİL DERSLERİ KARŞI DİRENÇ

İkinci ya da üçüncü seçmeli yabancı dil dersi olarak okutulacak olan Türkçe derslerinin okullarda verilebilmesi için öğrencilerin Türkçe dersleri almak istediğini zamanında okul idaresine bildirmesi gerekiyor.

Hessen’de Türkiye kökenlilerin diğer göçmenlere oranla oranı oldukça yüksek olmasına rağmen, eyalet hükümeti Türkçe dil derslerinin verilmemesinde direniyordu.