Almanya'nın Duisburg şehrinde Krupp Lisesi'nde verilen ödevde, Murat ve Ayşe'nin ormanda geçen hikayesinde, ormanda döner kebap aramasını anlatan bir metin veriliyor. Öğrencilerden metnin sonunda 4 soruya cevap vermeleri isteniyor.

Almanya'da avukat olarak çalışan Fatih Zingal, ön yargı ve klişelerin kullanıldığı ödevi eleştirerek, bir eğitimcinin öğrencilerine neden böyle bir ödev verdiğini anlayamadığını belirtti.

Daha önce de Almanya'da bulunan okullarda Türk ve yabancıları ötekileştiren veya ırkçı ifadelerin bulunduğu ödevlerin verildiğini söyleyen Zingal, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Eğitim Bakanı Yvonne Gebauer'in açıklama yapmasını istedi.

Zingal, "Irkçılık ve ayrımcılık içeren bütün ders malzemelerinin tekrar gözden geçirilmesi bir elzemdir. Çünkü bu ilk hadise değildir, son hadise de olmayacak. Birçok ders kitabında ırkçılık ve ayrımcılık mevcut. Özellikle Türkleri aşağılayan ifadeler yer aldığı için Eğitim Bakanlığının tüm ders materyallerini tekrar gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu da yaptığı açıklamada, olayın Eğitim Ateşeliği tarafından detaylıca incelendiği ve konunun takip edileceği duyuruldu.