Deutschlandfunk'a konuşan AfD (Almanya için Alternatif) partisinin eş başkanı Alisa Weidel, Almanya'ya karşı bir ekonomik savaşın yürütülmekte olduğunu belirtti ve Berlin'in barış müzakerelerini savunması ve çatışmaya bir an önce son vermesi gerektiğini söyledi.

Alisa Weidel Deutschlandfunk'a yaptığı açıklamada, Almanya'nın büyük güçler arasındaki bir çatışmada parçalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Weidel, Ukrayna krizinin başlamasının hemen ardından Almanya'nın artık Rus petrolüne ve gazına ihtiyacı olmadığını açıkça ortaya koyduğunu ve böylece enerji çatışmasında ilk adımı Berlin'in attığını kaydetti. Politikacı, aynı zamanda Almanya'nın aslında kendisine zarar verdiğini de sözlerine ekledi.

Weidel, Ukrayna'daki silahlı çatışmanın en büyük kaybedeni ne Kiev nede Moskova olmayacak, ekonomik savaşın yürütüldüğü Almanya olacak. “ Ukrayna ile Rusya arasında toprak paylaşımı açısından eninde sonunda ne olacağı bizi ilgilendirmez. Ülkemizle, burada olanlarla ilgilenmeliyiz” dedi. Politikacı, enerji krizi nedeniyle Almanya'nın gerçek bir iflas dalgası tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

“Barış görüşmelerinden yanayız. Bu yüzden örneğin Olaf Scholz'u destekliyorum. Bence son zamanlarda Vladimir Putin'i araması doğru bir hareketti. Weidel , “Bir dakikalık atış yapmaktansa yüzlerce saatlik faydasız müzakereler harcamak daha iyidir: bu bizim inancımız olmalı, çünkü savaşta sadece kaybedenler vardır” dedi.
Politikacı ayrıca NATO'nun Ukrayna'daki çatışmaya girmesinin "hara-kiri" olacağını ve bunun anlaşılması gerektiğini vurguladı. Weidel, böyle bir senaryonun gerçekçi olmadığını ve ciddi olmadığını söylüyor. “ Bu şimdi gündeme getirilmesi gereken bir konu değil, tam tersine savaşı acilen durdurmamız gerekiyor. Ve Ukrayna da yükümlülükler üstlenmelidir. Batı, Ukrayna'nın azami taleplerini düşüncesizce kabul etmesin diye bir şey olmamalı” dedi.