Fas Başbakanı Aziz Ahnuş, Çin'in Filistin davasına verdiği desteğin adil ve kalıcı bir barış için değerli bir uluslararası kazanım olduğunu belirtti.

Fas Başbakanı Ahnuş, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Çin’in Filistin sorununda barışçıl çözümü canlandırmak için gösterdiği çabaları takdir ettiğini kaydetti.

Çin'in Filistin davasına verdiği desteğin adil ve kalıcı bir barış için değerli bir uluslararası kazanım olduğunu aktaran Ahnuş, Pekin yönetiminin, Filistin sorununun barışçıl çözümü için müzakere masasına geri dönülmesini destekleyen çabalarının övgüye layık olduğunu vurguladı.

Devletlerin iyi komşuluk ve ulusal egemenlik ilkelerine dayalı şekilde toprak bütünlüklerine saygı duyulması ve içişlerine müdahale etmekten kaçınması gerektiğine dikkat çeken Başbakan Ahnuş, zirvenin Çin ve Arap ülkeleri arasındaki mevcut güçlü ilişkilere yeni bir tuğla eklemek için bir fırsat olduğunu ifade etti.

"Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi"ni tarihi bir olay olarak nitelendiren Ahnuş, organizasyonun jeo-stratejik gelişmelerin değerlendirildiği önemli bir etkinlik olduğunu sözlerine ekledi.