Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışanları, Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna topraklarından kaçanlara insani yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere Siret Sınır Kapısı'na sevk edildi. Ekiple birlikte, çok sayıda tırla da insani yardım malzemesi bölgeye sevk edildi.

Türkiye'nin yardım faaliyetlerini organize eden ve Dışişleri Bakanlığıyla birlikte Türk vatandaşlarının Romanya üzerinden tahliye edilmesine destek olan AFAD ekipleri, bölgedeki yoğun kar yağışı ve soğuk havaya aldırış etmeden çalışmaya devam ediyor.

AFAD İnsani Yardım Koordinatörü Oğuz İlkbahar, Rusya'nın işgal girişimine başladığı ikinci günden itibaren bölgede 11 kişi ile görev yapmaya başladıklarını belirtti.

GÜNLÜK 3 BİN 500 KİŞİYE İNSANİ YARDIM

Türkiye'den gelen 18 yardım tırının Moldova ve Ukrayna makamlarına teslim edildiğini belirten İlkbahar, "Siret Sınır Kapısı'nda günlük yaklaşık 3 bin 500 kişiye insani yardım dağıtıyoruz. Dağıtımlarımızı Türk ve yabancı ayrımı yapmadan gerçekleştiriyoruz. Gündüzleri de ayrıca çorba ve sıcak yemek ikram ediyoruz. 24 saat esasına göre Türk vatandaşlarına ve Ukraynalı mağdurlara yardımda bulunuyoruz. Ayrıca bölgedekilere hijyen malzemesi de dağıtıyoruz" dedi.

Ukrayna'dan tahliye edilen Türklerin otobüslerle İstanbul'a gönderildiğini ve bu organizasyonun sorunsuz şekilde gerçekleştiğini belirten İlkbahar, Siret Sınır Kapısı'ndan geçen Türk otobüslerine de gerekli gıda ve hijyen malzemelerini verdiklerini belirtti.