Silikon Vadisi'nde bulunan HAVELSAN’a bağlı ABD merkezli şirket Quantum3D tarafından geliştirilen Görüntü Üreteci IDX80, ABD'li ticari uzay yolculuğu şirketi Virgin Galactic'in pilot ve yolcu eğitimlerinde kullanılmaya başlandı.

Yazılım yoğun sistemler alanında faaliyet gösteren, çözümleri yurt içinde ve dışında kullanılan HAVELSAN, bir süre önce uluslararası pazarlara açılmak ve ihracat gelirlerini artırmak için Silikon Vadisi'nde faaliyet gösteren Quantum3D'yi satın aldı.

Simülatör teknolojileri geliştiricisi Quantum3D, ortaya koyduğu hizmetlerle birçok uluslararası teknoloji şirketi için çözümler üretti.

Quantum3D, MANTIS simülasyon yazılımının da entegre edildiği IDX80 görüntü üreteci ürününü, ticari uzay yolculuğu hizmeti veren ABD'li Virgin Galactic’in kullanımına sundu.

HAVELSAN resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada,” Silikon Vadisi'nde bulunan ABD merkezli şirketimiz Quantum3D tarafından geliştirilen Görüntü Üreteci IDX80, ABD'li ticari uzay yolculuğu şirketi Virgin Galactic'in pilot ve yolcu eğitimlerinde kullanılmaya başlandı.” ifadelerine yer verildi.