Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) doğuya doğru genişleme politikasını bahane eden Rusya, 2008’de Gürcistan’a bağlı Güney Osetya ve 2014’te kadim Türk yurdu olan Kırım’ı işgal etti.

Saldırgan politikalarına hız kesmeden devam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son olarak Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas’ın tarihi Rus toprağı olduğunu ifade ederek, Kiev yönetimine karşı geniş çaplı “işgal” operasyonu başlattı.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrası, Rusya’ya yönelik yaptırımlar çoğalarak devam ediyor.

Nancy Pelosi, Ukrayna-Rusya savaşı bağlamında Rusya petrolü ve gazının ithalatının yasaklanmasına destek verdiğini açıkladı.

Pelosi, Kongre'de düzenlediği basın toplantısında, ABD'de gaz ve petrol fiyatlarının yükselmesini istemediğini belirterek, "Ama Rusya'dan petrol ve gaz ithalatının yasaklanmasından yanayım, yasaklansın." ifadesini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana Rusya'ya yönelik sert ekonomik yaptırımlar uygulayan ABD'nin, Rusya petrolü ve gazına ithalat yasağı getirip getirmeyeceği son günlerde en çok tartışılan konuların başında geliyor.

BEYAZ SARAY, YASAK SEÇENEĞİ MASADA”

Beyaz Saray bu seçeneğin hala masada olduğunu ancak böyle bir adım atmadan önce, ABD'de son dönemde artan akaryakıt fiyatlarının daha da artmaması için birtakım önlemlerin alınması gerektiğini bildiriyor.

“ABD KINANSIN TALEBİ”

Diğer taraftan Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsay Graham, Rusya'nın, Ukrayna savaşından dolayı "savaş suçlusu" olarak yargılanması ve ABD tarafından kınanmasını talep etti.