ABD’de yayınlanan bir rapora göre, ABD’nin Afrika Komutanlığı'na komuta eden General Stephen Townsend, Kongre’yi nükleer anlaşmanın imzalanması durumunda elde edeceği gelirle İran'ın kesinlikle geliştirdiği bazı silahlarını Yemen’de kullancağı konusunda uyardığı belirtiltiyor. İran ile imzalanılacak bir nükleer anlaşmada 1 trilyon dolar kadar gelir elde edeceği belirtiliyor.

General Townsend’e göre, İran’a yapılan yaptırımların hafifletilemsinin, Afrika ve Yakın Doğu'da faaliyet gösteren Husi’ler gibi terörist grupların gelişmiş silahlara yasadışı sevkiyatını artırmasına neden olacağı ve İran’ın tehdit ağını daha da genişleteceği yönünde. 2020 yılından beri İran’ın düzenlemeye çalıştığı 10 suikast planına engel olunduğu da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Townsend'e göre, Husiler şu anda Cibuti'deki bir ABD askeri üssüne ulaşabilecek balistik ve seyir füzeleri de dahil olmak üzere çeşitli silah sistemleriyle donanmış durumda ve Husiler, ABD'nin bir güçlü bir tepkisiyle karşılaşacaklarını bildiklerinden üsse ateş açmadıklarını ama bu durum gelecekte değişebileceğini kaydetti.

İran bugün gerçekleştirdiği bir törende "Rıdvan" adı verilen orta menzilli ve ayrılabilir savaş başlığı taşıyabilen yeni balistik füze de sergiledi.

Sıvı yakıtlı, karadan karaya ve 1400 kilometre menzili olduğu belirtilen balistik füzenin sabit ve hareketli platformlardan fırlatılabilme kapasitesine sahip olduğu aktarıldı.

Sergilenen balistik füzeyle ilgili bilgi veren Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, "Bu füze, fırlatıldıktan sonra dünya atmosferine sesten 8 kat hızlı şekilde giren hassas güdümlü orta menzilli balistik bir füzedir." dedi.