Meksika'da geleneksel ekmeğin içine gizlenmiş 2 bin fentanil hap bulundu.

Meksika Ulusal Muhafızları, Sinaloa eyaletine bağlı Culiacan bölgesinde uyuşturucu kartellerine yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Operasyonda, geleneksel ekmekler içerisine gizlenmiş uyuşturucu madde olarak kullanılan 2 bin fentanil hapı ele geçirildiği kaydedildi.

Yetkililer, uyuşturucu kartellerinin geleneksel Meksika ürünlerine gizleyerek uyuşturucu teslimatı yapmaya çalıştığını belirtti.

Sinaloa'da eyaletle aynı isimde uyuşturucu karteli de bulunuyor.

Ünlü şarkıcı Prince de fentanilden ölmüştü

Sentetik ağrı kesici olarak bilinen fentanilin, yapılan tıbbi çalışmalarda morfinden 50 ila 100 kat daha güçlü ve iki miligram alındığı taktirde ölümcül olduğu ortaya çıkmıştı.

ABD'de on binlerce kişinin ölümüne yol açan fentanilin, neredeyse tamamının Çin'den kaçak olarak getirtilen öncü kimyasallar sayesinde Meksika'da üretildikten sonra ABD'ye yasa dışı yollarla sokulduğu biliniyor.

Meksika'da temmuzda ordu ve ulusal muhafızların ortak operasyonunda Sinaloa eyaletinde, yarım tondan fazla fentanil ele geçirilmişti. Yetkililer, el konulan fentanilin miktar açısından tarihi olduğunu belirtmişti.

Dünyaca ünlü şarkıcı Prince, 21 Nisan 2016'da, 57 yaşında iken aşırı dozda fentanil aldığı için hayatını kaybetmişti.