Ürdün Kralı 2. Abdullah, başkent Amman'da düzenlenen "Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı"nın ortak çıkarlara hizmet ederek Irak'ın güvenliğini, refahını ve istikrarını sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Kral Abdullah, Ürdün'ün ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen "Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı"nın açılışında konuştu.

Konferansın bölgedeki siyasi krizlerin yanı sıra gıda güvenliği, su, enerji, tedarik zincirlerinin güvenceye alınması ve iklim değişikliği gibi birçok sorunun gölgesinde gerçekleştiğine dikkati çeken Ürdün Kralı, "Karşı karşıya olduğumuz sıkıntılar giderek daha karmaşık hale geliyor. Bu konferansın ortak çıkarlarımıza hizmet etmeyi, bölgemizin önemli bir yapı taşı olan Irak'ın güvenliğini, refahını ve istikrarını sağlamayı hedefliyor. Halkımızın hizmetinde ortaklıklarımızı derinleştirmek için sizlerle çalışmaya devam etmeyi bekliyoruz." dedi.

Kral Abdullah, bu konferansla daha fazla refah ve entegrasyon için Irak hükümeti ve halkıyla birlikte çalışma kararlılığını teyit ettiklerini belirtti.

Ülkesinin "bölgenin istikrara, adil, kapsamlı barışa ve bölgesel işbirliğine ihtiyacı olduğuna" inandığını vurgulayan Kral Abdullah, "Ortak sıkıntılarla mücadele, halklarımızın olumlu etkilerini göreceği kolektif eylemi gerektirir." ifadesini kullandı.

"Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı"na ev sahibi Ürdün dışında Irak, Türkiye, Fransa, Mısır, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Bahreyn ve İran katılıyor.

Konferans, Irak'ta güvenlik, istikrar ve refah ortamı sağlanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Konferansın ilki Ağustos 2021'de Irak'ın başkenti Bağdat'ta yapılmıştı.