İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugaylarına ait olduğu savunulan bir eğitim kampının ele geçirildiği öne sürüldü.

Gallant, Refah'a daha fazla asker gönderilerek saldırıların derinleştirileceğini söyledi Gallant, Refah'a daha fazla asker gönderilerek saldırıların derinleştirileceğini söyledi

Kampta İsrail ordusuna ait tank ve zırhlı araçların replikalarıyla karşılaşıldığı aktarılan açıklamada, söz konusu yerin Kassam Tugaylarınca eğitim alanı olarak kullanıldığı kaydedildi.

Kassam Tugaylarının Gazze'de İsrail işgaline ilişkin paylaştığı videolarda Yasin isimli 105 milimetrelik tanksavar roketlerinin sık sık İsrail kara kuvvetlerine ait araçları hedef aldığı görülüyor.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde 29 Aralık'ta yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de kara harekatının başladığı günden bu yana (27 Ekim) en az 825 askeri aracını kısmen ya da tamamen imha ettiklerini duyurmuştu.