Al Arabiya’nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Gazze’nin güneyinde meydana gelen mayın patlamasında 4 işgal asker öldü, 3'ü ise yaralandı.

Öte yandan, İsrail medyası, Refah kentinin güneyinde Hummer tipi askeri aracın geçişi sırasında bir patlama yaşandığını, olayda 4 askerin öldüğünü doğruladı.

Hadashot Bezman isimli İbranice platform ise, patlamada 4 askerin öldüğünü, 8 askerin ise bazıları ağır olmak üzere yaralandığını bildirdi. Yaralıların hastanelere sevk edildiği aktarıldı.

Ayrıca İsrail’deki haber platformlarının aktardığına göre, askeri sansür, olayın detaylarına ilişkin haberlerin yayımlanmasına yasak getirdi. Bu durum, patlamanın ordunun “ciddi bir güvenlik olayı” olarak değerlendirildiğini gösteriyor.

ABD, İsrail'i koruma için 12 günde 500 milyon dolarlık THAAD füzesi fırlattı
ABD, İsrail'i koruma için 12 günde 500 milyon dolarlık THAAD füzesi fırlattı
İçeriği Görüntüle

islamistagenda