Fransız yerel basında çıkan haberlere göre, Cuma günü Fransız Futbol Federasyonu, Müslüman oyuncuların ramazan ayı boyunca orucunu bozmasına izin vermek için maçları geçici olarak durdurmamaları konusunda hakemlere bilgi verdi.

Federasyon, maç hakemlerine gönderdiği mesajda, "Ramazan ayında orucu bozmak için maçların durdurulması olgusuna federasyonun dikkati çekilmiştir. Bu kesintiler, Federal Futbol Federasyonu yasalarının hükümlerine uygun değildir." denildi.

Fransız kulübü Saint-Germain'in taraftarları, "Bir hurma ve bir bardak su ... Fransız Federasyonu'nun kabusu" yazılı büyük bir pankart açarak Fransız Federasyonu'nu kınadılar.

Kararı kınayan eski Fransız oyuncu Lucas Digne, "Hakemlerin kararlarını gözden geçirmek için maça 20 dakika ara verebilirken su içmek için ise bir dakika yasaklanıyor." Dedi.

"Twitter" kullanıcılarından biri, Fransa Federasyonu'nun çelişkili olduğunu ve çifte standart uyguladığını belirtirken, Federasyonun son Dünya Kupası maçlarında Katar'a yönelttiği eleştirileri "insan hakları ve özgürlükleri" nedeniyle hatırlattı.

İngiltere Premier Ligi'nde ise Ramazan ayı öncesi alınan kararda futbolcuların oruçlarını açmalarına izin verilmişti.