Le Figaro'nun haberine göre, Tel Aviv'den sonra rotayı Batı Şeria'ya çeviren Bakan Colonna, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile Ramallah'ta bir araya geldi.

Kentteki El-Mezra el-Kibliya köyünde yasa dışı Yahudi yerleşimcilerce topraklarından çıkarılan ve hasatlarına el konan Filistinli zeytin üreticileriyle görüşen Colonna, "Bunlar, siyasi çözüm perspektifini baltalayan ve Filistin otoritesini zayıflatan ve hatta belki Batı Şeria'da yeni gelişmelere ve istikrarsızlığa yol açabilecek ciddi eylemlerdir." değerlendirmesini yaptı.

Colonna, konuya ilişkin X sosyal medya paylaşımında da Batı Şeria’da yasa dışı Yahudi yerleşimlerine ilişkin faaliyetlerin hızlandırıldığını ve bunun "açık şekilde" uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirtti.

Paylaşımında, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin, "topraklarından ve haklarından mahrum bırakarak" Filistinlilere karşı hak ihlalinde bulunduğunu vurgulayan Colonna, "Bunu kabul edemeyiz, gereği yapılacaktır." ifadesini kullandı.

Colonna, Batı Şeria'dan önce Tel Aviv’e gitmiş ve İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile yaptığı basın toplantısında, ülkesinin İsrail'e desteğini yineleyerek "acil ve kalıcı" ateşkes çağrısı yapmıştı.

Fransa Dışişleri mensubu, İsrail saldırılarında hayatını kaybetmişti

Fransa Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, 13 Aralık'ta İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir konutu vurması sonucu ağır yaralanan Dışişleri mensubunun hayatını kaybettiği bildirilmişti.

İsviçre, Refah'a yönelik saldırının doğurabileceği sonuçlardan endişe duyuyor İsviçre, Refah'a yönelik saldırının doğurabileceği sonuçlardan endişe duyuyor

Açıklamada, Fransa, sivillerin yaşadığı konutun vurulmasını kınamış ve İsrail makamlarından en kısa sürede söz konusu bombalamanın hangi koşullarda gerçekleştirildiğini aydınlatmasını istemişti.