İsrail işgali altındaki Batı Şeria güneyinde Hazreti İsa’nın doğum yeri olduğuna inanılan Beytüllahim’de, Filistinli Hristiyanlar Noel’i kutladı.

Beytüllahim şehrinin Manger meydanında Noel ağacı süsleyen Filistinli Hristiyanlar, Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan Doğuş Kilisesi’nde bir araya geldi.

Beytüllahim'deki noel kutlamarına katılan ve "Noel Baba" kıyafetleri giyen bazı Filistinli Hristiyanlar kendileri için en kutsal şehirlerden biri olan Kudüs'e alınmadı.

Gazze’de Noel ağacı süslendi

Öte yandan uzun bir aradan sonra Gazze’de Noel ağacı süslendi. Ortodoks ve Latin Kiliseleri temsilcilerinin katıldığı törene Gazze Valisi ve el- Fetih liderlerinden İbrahim Ebu Naca da katıldı.

“Bu dini merasim vesilesiyle tüm dünyaya Filistin halkının haklarına destek olmaları için sesleniyorum.” diye konuşan İbrahim Ebu Naca, “Bir milletin oğulları olarak, Müslüman ve Hristiyanlar bir arada ortak bir kaderi yaşıyoruz.” dedi.

Gazze’de yaşayan Hristiyanlar, İsrail’in sert tedbirleri ve kısıtlamalarından ötürü Beytüllahim’e seyahat etmekte engellerle karşılaşıyor.