Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Hareketin Sözcüsü Cemal Nazzal, Avrupa Parlamentosu'nun ateşkes kararını ve İsrail'in yıkıcı saldırısına maruz kalan Gazze Şeridi'ne yardım girişini oylamasının ardından açıklamada bulundu.

Kararın Avrupa hükümetleri tarafından İsrail'i bağlayacak adımlarla uygulanması gerektiğini belirten Nazzal, hareketin, "ateşkes kararının, küresel bir karar haline getirilmesi için Uluslararası Adalet Divanı'nda destekleyici bir Avrupa tutumuna sahip olmasını" istediğini dile getirdi.

İsrail basınına göre, Tel Aviv esir takası müzakerelerinde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti İsrail basınına göre, Tel Aviv esir takası müzakerelerinde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti

Nazzal, "Avrupa ülkelerini, Filistin Devleti'ni tanımaktan başlayarak güçlü ve etkili bir rol oynamaya ve Filistin Devleti topraklarının sömürgeci işgalini ve bu topraklardaki ihlalleri durdurmaya" çağırdı.

Fetih hareketi aynı zamanda "Avrupa Parlamentosu'nun Gazze'de ateşkes kararına ilişkin oylamasını ve Avrupa'nın Gazze'deki Filistin halkına insani yardım dağıtımını hızlandırma çağrısını" da memnuniyetle karşıladı.

Avrupa Parlamentosu (AP), İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de "kalıcı ateşkes" çağrısında bulunan kararı, rehinelerin serbest bırakılması ve Hamas'ın tasfiye edilmesi şartıyla kabul etmişti.

Sembolik nitelikteki karar, AP'nin ortak tutumunu yansıttığı için önem taşıyor.