Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Fransa Dışişleri Bakanı Sejoune ile bir araya geldi.

Görüşmede, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurmak, Gazze'ye insani ve tıbbi yardımların girmesini sağlamak için sarf edilen çabalar ele alındı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısı başlatmasının tehlikeleri konusunda uyarıda bulunan Abbas, bunun gerçekleşmesi durumunda "gerçek bir insani felaketin yaşanacağını" vurguladı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail'in gerçekleştirdiği ihlaller, baskınlar, saldırılar ve yıkımlardan da söz eden Abbas, Fransa'nın Batı Şeria'da Filistinli sivillere şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere karşı yaptırım kararı almasından memnuniyet duyulduğunu ifade etti.

Filistinli yetkililer, ABD ve Avrupa'daki üniversitelerde yapılan eylemleri "devrim" olarak nitelendiriyor Filistinli yetkililer, ABD ve Avrupa'daki üniversitelerde yapılan eylemleri "devrim" olarak nitelendiriyor

Filistin'in vergi gelirlerine İsrail'in blokaj uygulaması nedeniyle Filistin'in yaşadığı zorlu ekonomik ve mali koşullara dikkati çeken Abbas, Fransa'dan bu konuda Tel Aviv'e baskı yapmasını istedi.