Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu saldırıların Esed'in devrilmesinin ardından oluşan olumlu atmosferi bozmayı amaçladığını ifade etti.

Nail el-Bergusi ve 6 Filistinli esir Türkiye'ye ulaştı Nail el-Bergusi ve 6 Filistinli esir Türkiye'ye ulaştı

Erdoğan, Türkiye'nin birleşik bir Suriye dışında herhangi bir varlığa izin vermeyeceğini vurguladı. Komşu Suriye'yi yeni bir istikrarsızlık bataklığına çekmeye yönelik girişimlere karşı çeşitli şekillerde yanıt vereceklerini belirtti. Türkiye'nin bölgedeki barış ve istikrarı koruma konusundaki kararlılığını dile getiren Erdoğan, uluslararası toplumun da bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin bölgesel barış için atacağı adımların, Suriye halkının yanında olmayı ve bölgedeki istikrarı sağlamayı hedeflediğini belirtti. Erdoğan'ın açıklamaları, Türkiye'nin dış politika önceliklerini ve bölgedeki gelişmelere yaklaşımını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Orta Doğu Haber