Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'ndeki insani krizin ortasında sağlanan ateşkes sırasında yürütülen aşılama çalışmalarına dair olumlu bir açıklama yaptı. Ghebreyesus, ABD merkezli sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, binlerce Gazzeli çocuğun aşılandığı bilgisini "cesaret verici" olarak niteledi.
Ghebreyesus, Gazze'de savaşın yanı sıra mevcut olan bir diğer tehdidin, yani aşıyla önlenebilir hastalıkların ortadan kaldırılması adına atılan bu adımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ortak kuruluşlara teşekkür: Umut ışığı sağladılar
DSÖ Genel Direktörü, aşılama çalışmalarını yürüten tüm paydaşlara teşekkür etti. Bu iş birliğinde Sağlık Bakanlığı ve yerel sağlık çalışanlarının yanı sıra Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ve Küresel Aşı ve Bağışıklama İttifakı'nın (GAVİ) yer aldığını belirtti. Ghebreyesus, bu kuruluşların "bu kadar çok çocuğa sağlıkları için bu umut ışığını sağladıklarından" dolayı minnettar olduğunu ifade etti.
DSÖ'nün, ortaklarıyla birlikte aşılama turlarının devamını kararlılıkla destekleyeceğini vurgulayan Ghebreyesus, sadece aşılama değil, aynı zamanda yetersiz beslenme sorunu yaşayan çocuklara tarama yapıldığına ve bakım sağlandığına da dikkat çekti.
Ghebreyesus, açıklamasının sonunda, "Gazze'nin geleceği, gençlerinin sağlığına bağlı," değerlendirmesinde bulunarak, bölgedeki çocuk sağlığının önemini bir kez daha vurguladı.





