Demokrat Partililer, İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı kara saldırısı planına dair endişelerini Biden'a yazdıkları mektupla iletti.

Veliaht Prens'ten uluslararası topluma "Gazze'ye saldırıları durdurun" çağrısı Veliaht Prens'ten uluslararası topluma "Gazze'ye saldırıları durdurun" çağrısı

Mektupta, Refah'a saldırılmasının kesinlikle kabul edilemez olduğu vurgulanarak, "İsrail'in Refah'a saldırması, bölgeyi ne İsrail'in ne de ABD'nin göze alabileceği daha geniş çaplı savaşın eşiğine getirerek yeni şiddet sarmalının başlaması riskini taşır." ifadesi kullanıldı.

Demokratlar Biden'dan, Refah'a yönelik geniş çaplı bir saldırıyı önlemek için halihazırda onaylanan yardımlar da dahil olmak üzere, İsrail'e yönelik askeri yardımların derhal kesilmesi için mevcut yasa ve politikaları kullanmasını talep etti.

Mektupta, "İsrail hükümeti uluslararası hukuka uymayacak ve sivilleri korumayacaksa, ABD masum yaşamı korumak için harekete geçmelidir. Sizi, rehineleri evlerine döndürecek ve herkes için emniyet ve güvenliğe giden bir yol inşa edecek kalıcı ateşkes sağlamaya yönelik çalışmalarınızı sürdürmeye çağırıyoruz." ifadesi yer aldı.