Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) cumhurbaşkanı seçimine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Tufan Erhürman’ı tebrik etti.

Erdoğan’dan Erhürman’a tebrik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleşen seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Tufan Erhürman'ı tebrik ediyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sahip olduğu demokratik olgunluğu bir kez daha gösteren, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin iradesini sandığa yansıttığı bu seçimin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Egemenlik haklarını savunma vurgusu

Erdoğan, tebrik mesajında Türkiye'nin Kıbrıs davasına yönelik kararlılığını da yineledi. Cumhurbaşkanı, KKTC’nin egemenlik haklarının ve çıkarlarının her platformda savunulmaya devam edileceğini vurguladı:

Erdoğan: Gazze’de 68 bin Filistinli şehit oldu
Erdoğan: Gazze’de 68 bin Filistinli şehit oldu
İçeriği Görüntüle

"Türkiye olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını ve çıkarlarını Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle birlikte her türlü platformda savunmaya devam edeceğiz."

Orta Doğu Haber