Kampüs alanında toplanan üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Filistin bayrakları açan öğrenciler, "Ateşkes", "Filistin'in yanındayım", "Sessizliğin sesi ol" yazılı pankartlar taşıdılar.

Fas'ta binlerce kişi Gazze'ye destek gösterisinde bulundu Fas'ta binlerce kişi Gazze'ye destek gösterisinde bulundu

IUS Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, basına yaptığı açıklamada, Gazze'de insanların öldürüldüğünü ve yaşananlar için üzüldüklerini söyledi.

Birçok ülkenin Gazze'de yaşananlara sessiz kalmasını protesto ettiklerini belirten Yıldırım, "Dünya tarihine baktığımızda bu olanlar en kötü şeyler olabilir. Orada sadece insanlar değil aynı zamanda insanlık da ölüyor." dedi.

Filistinli üniversite öğrencisi Jana Al Ryahi de ülkesinde yaşananların çok üzücü ve yürek parçalayıcı olduğunu dile getirdi.

Ryahi "Burada durup Gazze'deki kardeşlerimi düşünürken hissettiğim acıyı anlatacak kelime yok. Hiçbir şey yapamamak açıkçası başıma gelebilecek en kötü şey. Orada onlarla olmayı tercih ederdim." ifadesini kullandı.

IUS öğrencisi olduğunu kaydeden Ryahi, arkadaşlarıyla kampüslerinde seslerini yükseltebildikleri için gurur duyduğunu, tarihin doğru tarafında durduklarını söyledi.

Öğrencilerden Fatma Nur Ekmekçi de Gazze'de yaşananlara dikkati çekmek için toplandıklarını ve dünyaya Filistin'de olanları göstermek istediklerini belirtti.

Ekmekçi, Gazze'de saldırıların devam ettiğini ve masumların öldürülmesinden dolayı üzüldüklerini ifade etti.

Editör: Meryem Elif Polat