Başkentte bulunan Başçarşı'daki sebil önünde toplanan yüzlerce kişi, yağışlı havaya rağmen gösteriye katıldı.

Bosna Hersek'teki savaşta öldürülen 1 kişinin daha kimliği belirlendi Bosna Hersek'teki savaşta öldürülen 1 kişinin daha kimliği belirlendi

Göstericiler, "soykırımı durdurun" ve "Filistin'e özgürlük" yazılı pankartlar ve Filistin bayrakları taşıyarak İsrail aleyhine sloganlar attı.

Organizatörlerden Safija Tadefi, gazetecilere yaptığı açıklamada, farkındalık oluşturmak ve hayatını kaybeden Filistinlileri anmak istediklerini söyledi.

Filistin'in çok zor bir durumda olduğunu belirten Tadefi, "Ateşkes çağrısında bulunup soykırıma bir son verilmesini istiyoruz. Bu, düzenlediğimiz üçüncü yürüyüş ve bir sonrakine gerek kalmamasını umuyoruz. Bu yürüyüşleri düzenlemek ve Bosna Herseklilerin Filistin halkının yanında olduğunu göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Fransa'da yaşayan Adela Korac da Gazze'deki durumun kendilerini çok üzdüğünü ve yardım etmek için her şeyi yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

İçinde insanlık olan herkesin kendisini Filistinlilerin yerine koyması gerektiğini belirten Korac, "Filistin'deki insanları desteklemek, mümkün olduğunca onlar için daha çok şey yapmak için buradayız çünkü belki de bizi kurtaracak olan bu duadır." dedi.