Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) resmi sosyal medya hesabından verilen bilgiye göre, çatışmaların ve ekonomik çöküşün gittikçe arttığı Yemen'de, açlık ülke geneline yayılmaya başladı.

Açıklamada, Yemen'in kuzeybatısında bulunan Hacce şehrinde ve Hacce gibi savaştan fazlasıyla etkilenen bölgelerde ailelerin açlıktan ölmemek için çevrede bulunan ağaçların yapraklarını yiyerek hayatta kalmaya çalıştığı belirtildi.

Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından 22 Aralık'ta yapılan açıklamada finansman eksikliği nedeniyle Ocak ayından itibaren Yemen'e yapılan gıda yardımının azaltılacağı bilgisi verilmişti.

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan resmi raporlara göre, savaşın başladığı günden 2021 yılının sonuna kadar, savaştan ve savaşın getirdiği bölgesel problemler nedeniyle 377 bin kişi hayatını kaybetti.

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Yemen'de, savaş da yaşanan yoksulluğun ciddiyetini arttırıyor.

YEMEN'DEKİ İÇ SAVAŞ

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.