Arap dışişleri bakanları, Blinken'la Gazze'yi görüştü Arap dışişleri bakanları, Blinken'la Gazze'yi görüştü

Albanese, söz konusu BMGK kararının üzerinden 10 günü aşkın süre geçmesine karşın ateşkesle ilgili somut adım atılmamasına dair Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuştu.

BM Raportörü Albanese, Gazze'de ateşkese ilişkin gözle görülebilir herhangi bir eylem olmadığına ve mümkün olan en kısa sürede bunun gerçekleşmesi gerektiğine işaret ederek, söz konusu BMGK kararlarının kesinlikle bağlayıcı olduğunu ve bu nedenle de uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Gazze'ye yardım akışının sağlanması için tüm geçişlerin açılması da dahil olmak üzere "yapılması gereken pek çok şey" olduğunu vurgulayan Albanese "Bana öyle geliyor ki ateşkes ilan edilmediği için henüz o noktada değiliz." diye konuştu.

Albanese, işgalci bir güç olarak İsrail'in insani yardımlara erişimi sağlama sorumluluğu olduğuna ancak bu yükümlülüklerini yerine getirmediğine dikkati çekti.

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik kara saldırısı planına ilişkin endişelerini de dile getiren Albanese, "Refah'a yapılacak bir saldırı felaket üzerine felaket, felaket içinde felaket olur." ifadesini kullandı.

Albanese, Refah'a yönelik bir saldırının "korkulan bir başka sonucunun" da insanların Mısır'ın Sina bölgesine girmek için Refah sınırına doğru ilerlemesiyle "Filistinlilerin, topraklarından kitlesel olarak zorla göç ettirilmesinin bir başka örneğini" başlatması olacağını anlattı.